Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е Световният ден за борба с артрита

Днес е Световният ден за борба с артрита. Над 100 хиляди българи страдат от ревматични заболявания, каза доктор Родина Несторова - секретар на Българското дружество по остеопороза. В Европа от болестта са засегнати над 100 милиона души:

Артритите засягат всяка възраст. Няма възраст, която да е пощаден. Има деца, които се раждат с артрит, има деца, които се разболяват на 3-месечна възраст, по време на пубертета. Колкото по-голяма е възрастта, толкова по-голяма е честотата на артрита. Това води до временна неработоспосопност и до инвалидизация. Ако знаехме точната причина за артритите, може би щяхме да знаем как да се предпазим, но това, което съветваме нашите пациенти е движение и здравословен начин на живот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44