Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават консултациите между ГЕРБ и парламентарно представените политически партии

| обновено на 13.10.14 в 12:21
Снимка: БГНЕС

В Народното събрание продължават разговорите между ГЕРБ и БСП, като част от първия кръг консултации за съставяне на коалиционно правителство със споделена отговорност и ясно разписани приоритети.

В преговарящия екип на ГЕРБ са Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, а от страна на БСП - Янаки Стоилов, Захари Георгиев и Атанас Мерджанов.

Преговорите започнаха точно в 10 часа, във видимо спокойно настроение.

ГЕРБ обяви предварително, че единствената партия, която отхвърля като партньор в управлението, е ДПС. По отношение на БСП от партията не допускат да управляват заедно, но ще търсят по-скоро подкрепата й по важни въпроси.

На разговорите екипът на ГЕРБ се очаква да постави позицията си по актуализация на бюджета за тази година и казуса с КТБ, както и дали правителството трябва да наеме чужди консултанти.

Екипът на БСП се събра преди разговорите за последни уточнения. Това, в което са категорични, е, че ще са твърдо опозиция и че ще се придържат към своите 12 червени линии в предизборната си програма.

Част от исканията на БСП, които ще се поставят, са: въвеждане на прогресивен данък и семейно подоходно облагане, по-силен ангажимент на държавата в здравеопазването, пенсионна реформа, според продължителността на живота, както и да не се увеличава цената на тока през следващите месеци.

Преговорите продължават и в момента.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44