Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистра се включи в инициативата "Да спортуваме заедно"

Силистра се включва в националната инициатива "Да спортуваме заедно" със спортна игра по ориентиране под мотото "Европейско пътешествие" и областен турнир по футбол. В игрите могат да участват ученици от 1-ви до 12-и клас.

Играта започна днес и ще продължи до 19-и октомври. Целта е младите хора да научат повече за европейските програми и проекти и същевременно да се движат повече, обясни Ана Караджова от областния информационен център:

Изработили сме специална карта с отбелязани десет обекта, които са участвали в европейски проекти. Задачата на учениците от първи до 12-и клас ще бъде да обиколят всички тези обекти, да съберат стикери, които да поставят на точно определени места върху картата. След като съберат девет стикера, идват при нас в областния информационен център за последния бонус стикер и вече може да участват в томболата с големите награди.

Всички участници ще получат сертификат за "Млад европътешественик". Чрез жребий ще бъдат определени трима късметлии, които ще получат големите награди  - велосипед, видеокамера и фотоапарат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44