Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И пред ЦИК протестират срещу мандатите на ДПС в три града

| обновено на 13.10.14 в 15:13
Снимка: БГНЕС

Около стотина души се събраха на протест пред Централната избирателна комисия в София срещу мандатите, които ДПС получи в Кюстендил, Дупница и Ямбол.

Освен недоволни демонстранти от Ямбол, недоволството си изразиха и дупничани с характерните плакати, че "Дупница няма да бъде градът на Бат Сали" и че не може да става депутат с 900 гласа. Има и плакати "Математици - ограбиха ни", "ЦИК ни измами", "До кога с тези номера?".

Хората от Ямбол пък са донесли чували с бюлетини. И те искат някой от ЦИК да им обясни как така с 18 000 гласа от 31-ви многомандатен избирателен район влиза един депутат от ГЕРБ, а с 1100 гласа по-малко от него влизат трима депутати от БСП и от ДПС.

Протестиращите внесоха в ЦИК декларация с настояване за преразглеждане на решението за разпределение на мандатите в 31-ви МИР Ямбол, както и за промени в изборното законодателство, които да гарантират механизъм за регулиране на подобни дефекти в избирателната система. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44