Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Троян ще бъде отслужена света Божествена литургия по случай празника на града и християнския празник Петковден

Снимка: БГНЕС

В църквата "Света Параскева Петка" в Троян ще бъде отслужена света Божествена литургия по случай празника на града и християнския празник Петковден. След службата на централния площад "Възраждане" ще бъде издигнато знамето на Троян, а на тържествена сесия на Общинския съвет ще бъдат отличени със званието "Почетен гражданин на Троян" художникът Цвятко Дочев и шампионът по ски-ориентиране Станимир Беломъжев. Ще бъдат връчени и почетните знаци "Златен герб - Троян" и "Почетна значка - Троян".

В Музея на занаятите ще се открие изложбата "Как оживява дървото - непознати мотиви в художественото дървообработване на Троянския край".  По случай празника е предвидено и официалното откриване на многофункционална сграда, с участието на деца от Общински педагогически център - Троян, фолклорните ансамбли  "Здравец" и "Траяна".

Празникът ще завърши с концерт на Тони Димитрова и група "Петте сезона", с ръководител Стефан Диомов, и с тържествена заря на централния площад в Троян.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44