Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората с увредено зрение поискаха да се работи системно и професионално в създаването на достъпна среда

Снимка: БГНЕС
90% от незрящите у нас са безработни. Данните изнесоха от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания по повод Международния ден на белия бастун. Представители на няколко организации на хората с увредено зрение поискаха да се работи системно и професионално в създаването на достъпна среда.

Според Асен Алтънов, председател на софийската организация към Съюза на слепите, у нас масово се строят и ремонтират обществени обекти, без да се взима предвид осигуряването на достъпност на средата:

Ставаме смешни с нещата, които ги правиме. Лошото е, че в България няма нито една фирма, която да разбира от достъпност. Не четат наредба номер четири. Там ясно и точно им пише, обаче това е нещо, което трябва да се чете. Повечето архитекти по време на тези часове са били или на срещи любовни, или някъде другаде и не са ги чели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44