Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 организации и фирми от Силистра участваха в трудова борса

Над 30 организации и фирми от Силистра участваха в трудова борса за наемане на работа на младежи до 29 години. Инициативата е на Бюрото по труда в Силистра и е част от мерките за ограничаване на безработицата сред младите хора.

Трудовата борса предизвика голям интерес сред безработните младежи. За участие в борсата са поканени над 50 фирми от района и всички млади хора, регистрирани като безработни, обясни Динко Порязов, експерт в Бюрото по труда в Силистра:

Ползата за нас е, че много бързо подбират работодателите лицата, които са им необходими.

За местния бизнес основен проблем си остава липсата на квалифицирани кадри. От началото на годината с посредничеството на силистренското бюро по труда работа са започнали над 450 младежи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44