Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК отправи последно предупреждение към България за недостатъчни мерки за защита на птиците

Европейската комисия отправи към България второ и последно предупреждение заради недостатъчни мерки за защита на птиците. Наказателната процедура датира от 2008-а година и може да стигне до Европейския съд, ако в следващите два месеца България не определи повече обекти по "Натура-2000".

От Еврокомисията обясняват, че първоначално у нас са били определени достатъчен брой защитени зони за опазване на птиците, но площта на някои от тях е била недостатъчна. В последните години са предприети мерки за изпълнение на изискванията, продължава обаче да има проблеми в специалната защитена зона "Калиакра", за която вече има висящо дело пред Европейския съд, както и в областта на Рила, където на 17 вида птици не е предоставена достатъчна защита.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44