Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балтажи: Освобождаването на почетния консул на България в Донецк не е по искане на Украйна

Микола Балтажи
Снимка: Посолство на Украйна в Република България

Освобождаването на Иван Аврамов като почетен консул на България в Донецк не е по искане на Украйна, каза пред БНР украинският посланик в София Микола Балтажи:

На въпрос дали има информация, че Аврамов е подкрепял сепаратистите в Донбас, Балтажи отговори:

За това се говори и се пише по медии, но ние от посолството с такива данни не разполагаме. В момента никакво разследване, доколкото аз знам, не се провежда.

Вчера служебният кабинет реши да отнеме дипломатическия имунитет на украинския бизнесмен Иван Аврамов, с който той се ползваше като почетен консул на страната ни за Донецка, Луганска и Запорожка област.

Официалните мотиви на външното ни министерство бяха, че с действията си Аврамов уронва престижа на България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44