Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред централата на ЧЕЗ заради затварянето на ТЕЦ "Варна"

С режим на тока през зимата заради затварянето на ТЕЦ "Варна" заплашиха около 20-тина протестиращи пред централата на ЧЕЗ в София. Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев заяви, че 316 души ще останат без работа заради затварянето на централата: 

ТЕЦ "Варна" беше най ефективната централа след АЕЦ-а. Под ефективност разбирам добре работеща и произвеждаща втория по евтиния ток. След като тя беше купена от братята чехи, тя рязко влоши своите параметри - от шест блока, три са бастисани, останали са още три. Сега накрая на годината ги спират. 316 човека губят работните си места, но по важното е друго: българската енергийна система има един пръстен, в който Варна е неразривна част. При  положение, че консумацията на ток се повиши доста, а това може да стане при една по студена зима, Североизточна България изпада в недостиг, защото централата няма да работи и ще започнат да се "веселят на дискотека". Фразата ви е позната от татово време...



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44