Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близнашки: Надявам се лидерите да постигнат съгласие в името на реформите

Георги Близнашки
Снимка: БГНЕС

Премиерът Георги Близнашки се надява политическите лидери на партиите, които влизат в парламента, да проявят разум и да постигнат съгласие за съставянето на политическо правителство, което да направи важните реформи за България. Според Близнашки първо трябва да има опит за създаването на дясно-центристко правителство, а ако това не се случи, да се върви към съставяне на широко коалиционно правителство: 

Тази ситуация налага едно императивно решение, а то е постигането на съгласие между тези политически сили, които по един или друг начин са призвани да образуват правителство. Знаете опциите какви са - или дясно-центристка коалиция или голяма коалиция.

Смятам, че най-напред трябва да се мине през опита да се състави дясно-центристка коалиция, ако това се окаже невъзможно, тогава трябва да се търси възможност за голяма коалиция, както това го правят в кризисни ситуации и в редица други страни от Европа. Време е да се поучим от чуждия опит, не само на думи, а и на дела

Близнашки посочи, че няма опасения от съставянето на безпринципна коалиция, защото тези, които не си дадат сметка за критичността на момента, отиват към политическо самоубийство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44