Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилци правят подписка срещу даването на мандат на ДПС в района. Протестите продължават

Близо 16 хиляди подписа са събрани само за последните три дни в Кюстендил срещу налагането на Александър Методиев, известен като Бат Сали, за народен представител, след като е получил едва 864 гласа, съобщават от общината.

Събирането на подписи в подкрепа на протеста срещу назначаемите депутати продължава. Вече са се включили близо 16 хиляди души от града и общината, казаха от администрацията.

Поради големия интерес и от други области, от понеделник подписката ще бъде разпространена в цялата страна, също и в София. В столицата ще има пунктове на метростанциите „Сердика”, при стадион „Васил Левски”, при Софийския университет и пред входа на УНСС.

В подписката се настоява ръководството на Движението за права и свободи да признае изборния резултат и да оттегли от състава на 43-тото Народно събрание представителите си в листата за 10-и многомандатен избирателен район, за да се предотврати ескалация на напрежението. Иска се още всички парламентарни партии да гарантират незабавна промяна в избирателната система.

В Дупница блокада на главен път Е-79 вече не се прави, но  протестите продължават на така наречения площад "Барикада", непосредствено до жп линията София-Кулата. И снощи 60-70 души бяха излезли на протест. Протест е насрочен и за довечера.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44