Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на жандармерията ще охраняват с. Въбел, Никополско, заради набези на крадци

От тази сутрин служители на жандармерията са включени в охраната на никополското село Въбел. Жителите, повечето възрастни хора, проплакаха от крадци, които с по една-две каруци идват нощно време от Никопол и обират къщите им. По думите на кмета на Въбел, в 99 на сто от къщите в селото, които са над 300, са влизали крадци.

Ситуацията във Въбел е изключително тежка, твърди кметът на селото Дарин Кинов. Краде се поголовно всичко - хранителни продукти, зърно, зимнина, домашни животни, дори и домакински уреди: Селото за 24 часа два пъти го атакуваха.

В селото няма охрана. За реда се грижи квартален полицейски служител, който освен за Въбел, отговаря и за съседните села - Лозица, Драгашево, Воден и Любеново. Село Въбел е в полето. Лесно се влиза и излиза и това улеснява крадците. Групата на апашите не е по голяма от 15 души, пресмята кметът. Според него необходими са спешни мерки, а за видеонаблюдение пари няма: Малко по-засилена охрана. Горе-долу се знаят пътищата, по които влизат в града. Да има изненадващи акции, да се хванат няколко човека.

Според справка на полицията, от началото на годината са получени 31 сигнала за престъпления в селото. Осем от тях са прекратени. Има образувани досъдебни производства, но осъден крадец няма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44