Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Попова: Умерен оптимист съм за бъдещето на страната

Снимка: БГНЕС
Умерен оптимист съм - това заяви в Никопол пред журналисти вицепрезидентът Маргарита Попова, попитана за очакванията й за бъдещето на страната. По думите й сега има букет от представителства в парламента въпреки ниската избирателна активност. Според Попова всеки с нещо може да помогне, ако извади пред скоби каузата "моето отечество" и определи първите няколко неща, които трябва да направи:

Политическият елит да се вразуми, да събере целия си интелект и честност към българския народ, да събере съвестта си и морала си, да остави и да загърби всичко друго освен отечеството и неговите няколко най-належащи проблема. Да седнат и да ги решаваме. За мен това е най-важно от всичко. Аз в последните, може би повече от 24 месеца, страдах, защото виждам, че вървяхме и много упорито изкопахме една бразда на разделението. А когато изкопаеш една дълбока бразда на разделението, след това е много трудно да кажеш на хората: Елате, седнете на тази маса и хайде сега да се разберем по няколко въпроса!. Казаната дума тежи по-силно от хвърления камък. Това не се забравя.

Вицепрезидентът Маргарита Попова беше в крайдунавския град Никопол по повод откриването на паметник в чест на загиналите рицари от Суверенния Малтийски орден в битката край града през 1396-а година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44