Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинарите в Дупница приеха декларация против мандата на ДПС от район Кюстендил

Общинските съветници в Дупница приеха декларация против даването на мандат на ДПС от кюстендилския район и избирането на Александър Методиев - Бат Сали за депутат от 10 МИР.

Декларацията беше предложена от кмета на общината Методи Чимев и беше подкрепена от 21 съветници от всички партии след една корекция в текста, от който отпадна "Ние не сме против ДПС”. Тримата съветници от партия ЛИДЕР не подкрепили текста, с който и общинарите в Дупница са категорично против назначаемите депутати - не само в Кюстендил.

Междувременно от общинското ръководство и от организационния комитет обявиха, че протестите в града временно се прекратяват. Митинг обаче е насрочен за 27-и октомври, в деня на полагане на клетва от новоизбраните народни представители. Тогава на площад "Барикадите" и гл. път Е-79 се очакват стотици дупничани, които ще изразят отново недоволството си от "натрапения с математични формули и преднамерени действия на политическите централи мандат на ДПС в Кюстендилска област".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44