Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар е избухнал в ТЕЦ "Гълъбово", няма пострадали

Снимка: Венелина Попова

Пожар в трансформатор на ТЕЦ „Гълъбово -Марица изток 1" се размина без пострадали, съобщават от централата. Ситуацията е овладяна, няма и замърсяване на околната среда. Инцидентът е станал  минути преди 7 часа. Огънят е овладян до 7,30 часа от автоматичната пожарогасителна система на съоръжението и пристигналите екипи на пожарната. 
Няма поражения по околните сгради и съоръжения, както и изтичане на масло и опасни субстанции.
Втори блок в ТЕЦ "Гълъбово-Марица изток 1" е изключен и не работи след пожара, докато Първи блок работи с пълен капацитет. Причините за инцидента се разследват. 
За "Хоризонт" кметът на Гълъбово Николай Тонев заяви, че пожарните екипи са реагирали мигновено и пожарът е бил погасен за около половин час. Сред населението няма паника, пожарът не се е отразил върху качеството на въздуха. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44