Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливен с кампания за Европейския ден срещу трафика на хора

По повод Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври, в Сливен  апочва информационна кампания за превенцията на трафика на хора под мотото „Не е за продан“ (Not for sale), с поредица от инициативи.
Доброволците на Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен ще проведат информационни часове и тематични презентации сред своите съученици по метода „Връстници обучават връстници”, за повишаване на информираността на младите за престъплението „трафик на хора“.
Учениците ще бъдат запознати с рисковете, механизмите за въвличане и начините за предпазване от трафик. В рамките на кампанията са предвидени информационни форуми, обучения, прожекции на тематични филми, разпространение на информационни материали, популяризиране на разработени механизми и инструменти за превенция, осигуряване на практическа информация за целевите групи и  повишаване на обществената информираност за трафика на хора. 
Студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет в Благоевград предоставят безвъзмездно лого и наслов на информационните материали. Специално изработени тениски и чанти ще получат учениците, които вземат участие в информационните часове на доброволците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44