Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В СДВР започна проверка след оплакването на студентка от полицейски произвол при обиск

В СДВР започна проверка след оплакването  на 20-годишна студентка от полицейски произвол при обиск на улицата. Ако момичето подаде жалба, Инспекторатът на МВР ще се заеме със случая, каза пред "Хоризонт" заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев:

Ако жената подаде оплакване и до Инспектората, ще бъде направена и по-щателна проверка и от страна на Министерството. За мен по-големият проблем е, че такъв род проверки често се въприемат от гражданите като вътрешни, нямат особено доверие към тези проверки. Това, което трябва да се мисли, и се надявам следващото правителство да го припознае като част от програмата за реформи в МВР, е изграждането на една независима система, както е в Западна Европа.

Случаят бе регистриран в нощта срещу петък при проверка на автопатрул в района на кръстовището на Семинарията. Според потърпевшата спрямо нея е имало непристойни действия и арогантно поведение от полицейска служителка, участвала в проверката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44