Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сградата на клуба на ДПС в Ловеч беше надраскан с антитурски послания

Сградата на клуба на ДПС в Ловеч е била надраскана през нощта с антитурски послания. Полицията вече е започнала разследване на случая.

На витрините на предизборния щаб на ДПС със спрей е изписано: "Ако сме българи, няма да позволим второ турско робство", "Вън от България", "България над всичко", "Свобода или смърт", както и годината 1393-та.

Областният лидер на партията в града Юнал Мъстънов, който е и заместник-областен управител на Ловеч, съобщи, че е уведомил полицията за вандалската проява:

Това ли е толерантността на българина спрямо другите етноси? Искаме да живеем заедно и в един момент, когато ДПС има предизборен щаб в центъра на Ловеч, трябва да бъде осквернен. Това за мен е безумие, въпреки че аз работя за идеалите и ценностите на България и специално за Ловешка област. Това, което се случва горе, в София, националистическите партии, наежване срещу малцинствата, води дотам.

Юнал Мъстънов допълни, че няма тенденция срещу ДПС в Ловеч и той не очаква вандалската проява да доведе до етническо напрежение:

В Ловеч ние сме си спечелили твърдо мандата, което надали ще разбуни хората, но не смятаме, че трябва да се стигне до етническа саморазправа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44