Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен с нов кабинет по акушерски и сестрински грижи

Снимка: Медицински университет - Плевен
Съвременен учебно-практически кабинет вече функционира във факултета по здравни грижи на Медицинския университет в Плевен. Обучението ще подпомага практическата подготовка  на студентите от специалностите „Акушерка” и „Медицинска сестра”. Симулационната система на майката и нейното бебе имитира раждането. Студентите проследяват целия процес, за да видят какви тежки усложнения могат да настъпят и как биха се справили с тях. Съвременната тренировъчна апаратура помага и в обучението по грижи за пациента - поставянето на инжекции,превръзки белодробни процедури.

За ректора на Медицинския университет проф. Славчо Томов ползата за бъдещите специалисти е огромна:

Обучението върху симулатори е нещо много важно и много ценно, защото невинаги студентите имат достъп до пациенти, които са им необходими за конкретното упражнение, за конкретното обучение. Така че, обучението върху симулатори в цял свят е тенденция.

Новооборудваният медицинския кабинет по акушерски и сестрински грижи се реализира от една година по проект на стойност 20 хил. лв. и за осъществяването му помага плевенският Ротари клуб.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44