Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анализът на кръвта на испанската медицинска сестра, заразена с ебола, е отрицателен

Обнадеждаващи новини пристигнаха вчера от мадридската болница "Карлос III", където вече 13 дни лежи медицинската сестра Тереса Ромеро. Сестрата е третият случай в Испания на заразен от вируса "Ебола", след като двама мисионери от Либерия и Сиера Леоне се завърнаха от Испания през август, заразени с болестта, и по-късно починаха.

Предполага се, че Тереса Ромеро се е заразила в болницата в Мадрид докато се е грижила за мисионера Мануел Гарсия Виехо до неговата смърт на 25-и септември. Въпреки това тя няма симптоми на болестта чак до шести октомври, когато се оплаква от неразположение и висока температура и е настанена в болницата. През тези 13 дни вниманието на всички медии беше насочено към състоянието на медицинската сестра и към конфликта на нейното семейство и отговорни лица от здравното министерство.

Въпреки че няма известно медицинско средство за борба с тази болест, Тереса Ромеро е била лекувана с предполагаемо експериментално лекарство, на което все още не се дава публичност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44