Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметовете на Кюстендил и Дупница поканиха Местан по казуса "Бат Сали"

Снимка: архив

Кметовете на общините Кюстендил и Дупница Петър Паунов и инж. Методи Чимев изпратиха покана до централата на ДПС и до лидера на движението Лютви Местан за решаване на следизборния казус "Бат Сали".

Поканата към Лютви Местан е за среща в Кюстендил в сряда, на която да бъде обсъден проблемът с мандатите за народни представители от ДПС от 10-и избирателен район. Предмет на срещата ще са възможните решения по повод създалото се обществено напрежение относно мандатите за народни представители от 10-и  избирателен район. 

Уверени сме, че като лидер на политическа партия "Движение за права и свободи" и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, се посочва в поканата.

Независимо дали Лютви Местан ще се отзове на писмото на двамата градоначалници, обявеният за утре протестен митинг на пл. "Велбъжд" остава. Той се организира от недоволни граждани и от инициативен комитет, а не от общините.

Повече от 20 хиляди подписа са събрали кюстендилци и дупничани против мандат на ДПС от региона. И двата града държат "депутат от ДПС в бъдещото Народно събрание от Кюстендилска област да не положи клетва и парламентът да е от 239 народни представители".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44