Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Обручище възстановиха два моста, отнесени при наводнение

Снимка: БГНЕС

В гълъбовското село Обручище са възстановени два моста, разрушени при  опустошителното наводнение през февруари 2012 година.

Двата моста - единият над река Соколница, другият - над река Кумлия, са изградени отново със средства, отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към МС. През тези две години и половина около 1000 жители на селото са използвали обиколен път, който е удължавал достъпа им до центъра на Обручище с над 2 километра. 

Пред „Хоризонт“ кметът на Гълъбово Николай Тонев съобщи, че има решение на Общинския съвет за събарянето на два микроязовира – над село Априлово и „Хайдушко кладенче“, които са с компрометирани стени и са потенциално опасни за населението. 

До дни в Гълъбово очакват и средства за почистването на река Сазлийка, която при всеки проливен дъжд се разлива и наводнява града. Днес започва и монтирането на фургони за две семейства, останали без къщи в селата Обручище и Априлово.    


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44