Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албания призова Белград да осъди антиалбанските действия на стадион "Партизан"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на външните работи на Албания строго осъжда политическите опити за оклеветяване, предприети от ключови лидери на Сърбия, срещу албанските държава и народ, във връзка с инцидента по време на срещата по футбол между националните отбори на двете страни 14 октомври, когато над стадион „Партизан” в Белград прелетя безпилотен летателен апарат с албанското знаме.

Това се посочва в позиция, разпространена от посолството на Република Албания в София:
Паника, дезинформация и объркване бяха представени пред обществеността относно това, кой е отговорен за инцидентите и провокациите - без легитимност и критерии, репутацията на господин Олси Рама (брат на премиера на Албания Еди Рама) бе опетнена, след като той бе обвинен, че е пилотирал безпилотния летателен апарат със предизвикалото спорове знаме. Продължаващите молби за изясняване на ситуацията, адресирани към министерството на външните работи на Сърбия от най-високите нива на албанското правителство и дипломация, са посрещани с мълчание.
Министерството на външните работи на Албания призовава лидерите на Сърбия ясно и изцяло да осъдят антиалбанските действия, случили се преди, по време на и след футболната среща между Сърбия и Албания.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44