Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класация постави Пловдив в челната десетка на градовете в света, които заслужават да бъдат посетени

Снимка: Венета Павлова

Пловдив попада в челната десетка на градовете в света, които най-много заслужават да бъдат посетени през 2015-а, в изданието на специализирания пътеводител Lonely Planet. 

Един от най-престижните пътеводители в света вече пусна в продажба броя си за следващата година, в който са посочени десетте градове, които най-много заслужават да бъдат посетени.

Класацията се оглавява от американската столица Вашингтон. Комбинацията от музеи, за които не се плаща, статутът на града като твърдина на американската демокрация и уникалната смесица от култури са факторите, натежали в полза на Вашингтон.

На второ място е аржентинският град Ел Шалтен, а на трето е италианският Милано.

Пловдив е класиран на шесто място, като водещите аргументи в негова полза са богата история, лесният достъп до забележителностите на града и бурният нощен живот.

След Пловдив изостават градове като британският Солсбъри, канадският Торонто, Виена и Ченай в Индия, известен в миналото като Мадрас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44