Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манфред Вебер се надява демократичните партии у нас да намерят решение за управлението

Манфред Вебер
Снимка: www.manfredweber.eu

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер се надява демократичните партии в България да намерят заедно нужните решения за управлението на страната.

За БНР той коментира, че се надява и у нас да се създаде същата атмосфера и да се прояви същата политическа култура, която прави възможно съгласието между европейските партии.

За мен е ясно, че след като Бойко Борисов спечели изборите и е лидер на най-голямата политическа сила, той трябва да стане премиер и да сформира коалиция, която да осигури на България най-доброто възможно управление защото страната ви се намира в критичен период и има нужда от това. Колкото до европейските институции мисля, че те дадоха достатъчно ясен сигнал на България и българите какво отношение имаме към вас с избора на Кристалина Георгиева за заместник-председател на следващата Европейска комисия и с важния  ресор, който й беше поверен. Надяваме се, че този сигнал е бил разбран, каза Манфред Вебер малко след като християндемократи, социалисти и либерали заедно осигуриха мнозинство за одобряването на новата Еврокомисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44