Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевенска област започнаха проверките за предотвратяване на пожари през отоплителния сезон

С очакваното понижение на температурите, опасността от пожари нараства, предупреждават от областната дирекция на МВР в Плевен. Проверките на огнеборците  вече започнаха като основното внимание е съсредоточено в учебните, детските и здравните заведения.

През миналия есенно-зимен период в Плевен и региона са възникнали 54 пожара, най-често заради неизправни отоплителни уреди. Отчетните данни показват, че от месец октомври 2013-а година до април 2014-а година двама души са загинали и трима са пострадали.

Освен повредените отоплителни съоръжения, често причина са и непочистените комини, анализират още от дирекцията. От там препоръчват да не се оставят газови бутилки в спални помещения, както и да се съхраняват в близост до други източници на топлина или да са оставени на места пряко нагрявани от слънцето.

Проверките обхващат и социалните домове и жилищата, в които има самотноживеещи, трудноподвижни и болни хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44