Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младата пианистка Лили Богданова с концерт-бижу тази вечер в Музикалната академия

В голямата зала на консерваторията днес от 19 часа е рециталът на една от най-обещаващите млади наши пианистки - Лили Богданова.

Годината беше и продължава да бъде изключително успешна за нея - тя спечели първа награда на конкурса Citta di Airola в Италия, беше поканена за рецитали на фестивала "Салон на изкуствата" и в една от залите на Европейската комисия в Люксембург, записа във Виена диск, чиято премиера предстои през ноември. И ето днес можете да я чуете - при това входът е свободен, с една програма с творби от класицизма до импресионизма, с една виртуозна спирка при Лист и Рахманинов.

Чуйте интервюто с проф. Борислава Танева - преподавател на Лили Богданова в Музикалната академия, самата тя активно концертира, което със сигурност помага на нейните ученици. Ще чуете за нейното изключително престижно участие на един от големите фестивали в Москва, където тя е представила една изцяло българска програма - програма, с която на Борислава Танева й предстои гостуване и в Швейцария.

И не можем да не отбележим факта, че именно днес нейният баща - именитият български композитор, един от големите майстори на родната хорова песен, Александър Танев щеше да навърши 86 години. Широко скроена личност, освен музикалната дарба, той предава на Борислава и интереса към футбола - с именно този спомен завършва разговора ни с нея в ефира на Радио София.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.