Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-кметът и секретарят на Брезово са обвинени в престъпна схема за прехвърляне на пари от един пенсионен фонд в друг

Снимка: БГНЕС
За участие в престъпна схема по прехвърлянето на натрупани суми по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг, Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на зам.-кмета на община Брезово - Димитър Томов и секретарят на общината Стойна Малешкова.

Като подбудител и помагач за осъществяване на схемата е сочена служителката на ДСК Стоянка Стоянова, срещу която също е повдигнато обвинение. Тя, заместник-кметът и секретарят на общината са задържани за 72 часа. За срок от 24 часа в ареста е и кметът на Брезово Радньо Манолев.

Периодът, в който тримата обвиняеми са участвали в незаконното прехвърляне на парите по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг, е август 2013-а година до края на месец май 2014-а година. Това е ставало чрез фалшифициране на нотариално заверени декларации, в които се посочвало, че подписите на заявителите са положени в присъствието на Томов и Стоянова.

До момента са разпитани над 130 свидетели. Процесуално следствените действия продължават. Прокуратурата ще поиска отстраняване от длъжност на обвиняемите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44