Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъж, прескочил оградата на Белия дом

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Мъж, прескочил оградата на Белия дом беше задържан малко след като е влязъл в резиденцията на американския президент. Той е бил спрян от агенти на Сикрет Сървис, които са използвали помощта на кучета.

Към извършителя предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Нарушителят е бил арестуван на около 20 метра от оградата към 7:15 вечерта, когато президентът Барак Обама е бил в комплекса.

Инцидентът доведе до затваряне на Белия дом за около час и половина.

Извършителят, който не е бил въоръжен, е посочен като 23-годишния Доминик Адесаня от Бел Еър, Мериленд. Във видеоматериал може да се види как той се бори с кучета на северната поляна на Белия дом.

Говорителят на Сикрет Сървис Ед Донован заяви, че Адесаня е бил отведен в болница за преглед за получените рани при задържането му от кучетата. Донован допълни, че в момента властите подготвят обвинения срещу мъжа.

Поредното нахлуване на територията на Белия дом се случва месец, след като въоръжен с нож мъж успя да прескочи загражденията и да влезе в дома на президента. Случаят от 19-и септември, при който не са били използвани кучета, породи разгорещени дебати дали агенцията, която охранява държавния глава на Съединените щати, може да си върши работата и доведе до оставката на директора й Джулия Пиърсън.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44