Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Половината от регистрираните безработни в Ловешка област са на възраст над 50 години

Снимка: БГНЕС

Почти половината от регистрираните безработни в Ловешка област са на възраст над 50 години. Най-много хора без работа има в община Угърчин.

В пет общини от Ловешка област безработицата продължава да намалява. В Угърчин обаче безработните нарастват и вече са над 57 процента.

Нивото на безработицата в Ловешка област е 16,2%, като спрямо предходния месец бележи спад с 0,1 пункта. Намаляват безработните младежи, но за сметка на това се увеличава броят на хората без работа на възраст над 50 години. Те са почти половината от всички регистрирани безработни в областта, съобщи Христомир Василев главен експерт в Регионалната служба по заетостта в Ловеч.

През септември на робата са постъпили общо 485 лица, с 82 повече спрямо август. Започналите работа с посредничеството на бюрата по труда са 82%. Увеличава се броят на постъпилите на работа с висше образование, които са 147 лица, или 30,3% от постъпилите. Това е с 89 лица повече от август, което се дължи на повишеното търсене на специалисти за началото на учебната година.

Василев допълни, че най-ниска остава безработицата в община Троян 6,8%, а най-висока в община Угърчин 57,4 на сто.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44