Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Смолянска област е спокойна след вчерашните обилни валежи

Снимка: smolyan.bg

Възстановено е електрозахранването във всички селища на Смолянска област. Аварийните групи на EVN остават в готовност за отстраняване на възникнали проблеми в електропреносната мрежа, съобщиха за БНР от енергодружеството.

Спокойна е обстановката в планинската област след обилните валежи през вчерашния ден. Според данни на метеорологичната станция на връх Рожен, най-много дъжд се изсипа, 77 литра на кв.м, в село Манастир, община Баните, а най-малко в село Широка лъка 21 литра на кв.м. Падналите количества дъжд в района на Златоград са 20 литра на квадратен метър.

През изминалата нощ не са констатирани проблеми с нивото на река Върбица и водата в язовир "Златоград". От областното пътно управление информираха, че са разчистени активизиралите се свлачища по пътя на републиканската мрежа  Широка лъка - Девин и между смолянските села Подвис и Лъка. Продължава работата по почистване на пътищата в общинската мрежа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44