Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен е домакин на 3-тата годишна среща на Международната изследователска фондация „Хасуми“

Снимка: Медицински университет - Плевен

Медицинският университет в Плевен е домакин на третата годишна среща на Международната изследователска фондация „Хасуми“. Двудневният форум е част от програмата на обявения през октомври Месец на науката, посветен на 40-годишнината на висшето училище.

Пред академичната общност ще бъдат представени последните постижения в борбата с онкологичните и мамологичните заболявания. На тържествена церемония с почетното звание "Доктор Хонорис кауза" на медицинския университет ще бъде удостоен доктор Киичиро Хасуми, който е на едно от челните места в света при разработването и въвеждането в клиничната практика на най-съвременните методи на имунологична терапия на рака. Пред гостите от страната и чужбина, и в присъствието на студентите от висшето училище професор Григор Горчев, водещ специалист в роботизираната хирургия у нас, ще направи демонстрации на хирургия на живо в 3D формат. От началото на следващата година тези практически уроци ще влязат в учебната програма на медицинския университет. В специално изградено студио бъдещите специалисти ще могат да наблюдават демонстрации на операции в гинекологията, урологията и общата хирургия, извършвани в реално време.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44