Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Град Сърница, който ще се отдели от община Велинград, остава без снегопочистване

Снимка: Георги Нейков
Родопският град Сърница, който от първи януари ще се отдели от община Велинград, остава без снегопочистване. Това създава опасност, градът и селищата в района да останат откъснати през зимния период.

По искане на жителите, Сърница и четирите околни селища се отделя в самостоятелна община. Решението бе взето от кабинета "Орешарски", но влиза в сила от първия ден на следващата година. До тогава Сърница е под шапката не Велинград. Оттам обаче не предвиждат новата община да попадне в схемата за поддръжка и зимно почистване.

Не знаем как ще се развият нещата, тъй като не е ясно и кой ще е новият кмет на Сърница и как той ще проведе  процедурите за избор на снегопочистваща фирма, коментира сегашният кмет Мустафа Аликанов. Не е ясно още дали тази процедура ще може да се извърши от временно изпълняващ кмет и дали по принцип ще има желаещи за зимната подръжка на високопланинските пътища. 

В Сърница се надяват скоро да бъде сформирано правителство, за да се реши наболелият въпрос. В района живеят около 10 хиляди души, и ако пътищата бъдат затворени, местните хора ще бъдат лишени от основни провизии и достъп до здравното заведение във Велинград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44