Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на Автомобилната администрация Плевен признават за сигнали за изнудване и отмяна на актове

Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин
Служители на Автомобилната администрация в Плевен признават за сигнали за изнудване и отмяна на актове. Това стана след вчерашната акция на ДАНС и прокуратурата, при която бяха арестувани директора на ДАИ в града, неговият заместник и още четирима служители. Те са обвинени, че са събирали месечен абонамент от собственици на транспортни фирми.  За 24 часа е арестуван и посредникът  между служителите на ДАИ и фирмите.

За да се запознае със ситуацията, на място пристигна и главният секретар на агенция "Автомобилна администрация"  Дамян Войновски. Пред журналисти Войновски каза, че арестуваният директор Николай Николов не е освободен от длъжност, но ако му бъде повдигнато обвинение, веднага ще бъде отстранен. В изпълнителната агенция нямало сигнали за подобни нарушения, които да следят специализираните органи.

Войновски коментира още, че при назначението на Николов през месец май тази година не е допуснат конфликт на интереси. Служители обаче казват, че в Агенцията са изпращани сигнали за изнудване. Те не крият, че са били принуждавани от ръководството да пишат или да отменят актове.

По неофициална информация задържаните в ареста са само директора Николай Николов, старши инспекторът Георги Мъцин и криминално проявен мъж, посредничил между ръководството и транспортни фирми. Николай Николов и Георги Мъцин са бивши служители на МВР.

Пламен Аспарухов - главен инспектор в регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ в Плевен, временно ще ръководи дирекцията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44