Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Ловеч е с над 3 млн лева задължения

Снимка: Светослав Цветанов
Болницата в Ловеч е натрупала задължения от над 3 милиона лева. Лечебното заведение от два дни има ново ръководство, след като досегашният изпълнителен директор д-р Тихомир Бенев подаде оставка още през август.

Съветът на директорите на ловешката болница е избрал за временно изпълняващ длъжността директор досегашният председател на ТЕЛК  в Ловеч д-р Донка Минкова. Тя призна, че лечебното заведение се намира  в много тежко финансово състояние и са необходими спешни мерки за подобряване на работата. Болницата дължи над 2 милиона лева за медикаменти и медицински консумативи и почти 400 хиляди лева на доставчиците на ток, газ и вода.

Въпреки огромните задължения,  няма неразплатени заплати на лекарите и персонала, подчерта д-р Минкова:

Трябва да има оптимизация. Имам предвид привличане на хора с други специалности и съответно да бъдат сключени договори с касата по други клинични пътеки, защото все пак една областна болница би трябвало да разполага с по-голям брой специалисти и да предлага по-голям обем дейности. Не смятам, че закриването на едно отделение би довело до оптимизиране на разходите.

Донка Минкова допълни, че е назначила за председател на ТЕЛК  в Ловеч д-р Георги Петров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44