Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават разговорите за оздравяване и рекапитализиране на Корпоративна търговска банка

Снимка: БГНЕС
Представители на австрийския фонд "ЕПИК", "Оманския фонд" и "Джеркомп" водят разговори с правителството и с парламентарно представените политически сили за оздравяване и рекапитализиране на Корпоративна търговска банка. Инвеститорите са провели среща с представители на БНБ, като са били категорични, че при преструктурирането на банката трябва да има и държавна помощ. От централната банка съобщават, че инвеститорите трябва да представят доказателства за наличност на средства, с които да бъде капитализирана банката.

От БНБ е поискано съдействие за осигуряване на достъп до докладите на одиторските фирми, съдържащи анализа и оценката на активите на КТБ. Към момента в публичното пространство са разпространени единствено резултатите от докладите, според които лошите кредити в банката са над 80 на сто или над 4,2 милиарда лева.

Доколкото БНБ не е страна по договорите между квесторите на КТБ и одиторските фирми и докладите не могат да бъдат разпространявани без съгласието на одиторите, Централната банка е заявила, че ще бъде оказано съдействие за установяване на контакт и достъп до докладите при определени между консорциума и одиторите условия.

До този момент планове за преструктуриране на КТБ не са представени в БНБ, категорични са още от Централната банка. От там са припомнили на инвеститорите, че трябва да представят плановете си в сроковете, установени от закона.

Специалният надзор на КТБ изтича на 20-и ноември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44