Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на Косово прие посланика ни в Прищина за края на мандата му

Снимка: Президентство на Косово
Президентът на Косово Атифет Яхяга прие посланика ни в Прищина Боби Бобев във връзка с края на мандата му в балканската държава. Тя благодари на посланика ни за приноса му  в двустраните отношения и изрази благодарност към държавата ни, която тя определи  като  приятел на България и нейните граждани, които са били с народа на Косово в най-трудните времена и на всяка стъпка от консолидацията на демократичната държава Косово. 

Президентът Яхяга похвали тясното сътрудничество между двете страни, като изрази готовността  на косовските институции за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничество в областта на икономиката, търговския обмен, като основа за осигуряване на благосъстояние за гражданите на двете страни. Боби Бобев похвали тясното сътрудничество с институциите на Косово и неговите граждани като подчерта готовността на българската държава да продължи силната подкрепа за Косово и по-нататъшно задълбочаване на отношенията между двете страни в области от общ интерес.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44