Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многохиляден протест в Рим против трудовите и финансови реформи

Снимка: http://www.repubblica.it
В Рим се провежда национален протест против трудовите реформи. Организира го най-големият профсъюз на Апенините - Общата италианска конфедерация на труда.

Хиляди хора от цяла Италия пристигнаха в Рим и се събраха на площад „Сан Джованни”, за да изразят своето недоволство спрямо трудовите реформи и в защита статута на работниците. Протестиращите искат  промени в икономическата програма, сигурна трудова заетост и образование както и социална справедливост.

Премиерът Матео Ренци, който е във Флоренция на среща със свои привърженици от партията на демократите, заяви, че са свършили времената, когато една протестна демонстрация може да блокира правителството и настоящото няма никакво намерение да отстъпи от своите позиции и предвидените реформи ще бъдат реализирани. Чрез своя изкусен политически език Ренци подчерта, че остава непоколебим в  желанието си да върне надеждата на хората, като оставя законното  право да се протестира.

Уточнение направи вътрешния министър и лидер на Нова дясно-центристка партия Анджелино Алфано като каза, че синдикатът защитава миналото, докато правителството поставя основите на бъдещето за младите хора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44