Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Украйна започна гласуването на извънредните парламентарни избори

| обновено на 26.10.14 в 10:19
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Украйна започна гласуването на извънредните парламентарни избори. Вотът в Донбас обаче остава несигурен заради бойните действия там. Появиха се и листовки, които заплашват членове на избирателни комисии с разстрел.
Изборните бюра отвориха врати в 8 часа сутринта и ще работят до 8 вечерта, когато трябва да бъдат обявени първите данни за избирателната активност и първите екзит полове. Бежанците от Крим и Източна Украйна могат да дадат вота си по местопребиваване.

Междувременно се появи информация за листовки в Луганската народна република, в които сепаратистите призовават хората там да не се поддават на пропагандата на киевската хунта и се заявява, че всеки, решил да гласува, ще бъде съден по военновременни закони. „Членовете на хунтовските избирателни комисии ще бъдат разстрелвани“, се казва още в листовките.
Според предварителните проучвания, убедително води блокът на настоящия президент Петро Порошенко. Държавният глава обяви още вчера, че проектът за коалиционното споразумение в новия парламент вече е готов, като в основата му лежи „Стратегия 2020“, според която Украйна трябва да подаде заявката за членство в ЕС през 2020 година. Порошенко нарича стратегията „реформаторска, проукраинска и проевропейска, чрез която да бъдат осъществени необходимите реформи“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44