Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психолог и ветеринарни лекари консултираха родители дали детето им да расте с домашен любимец

Снимка: БГНЕС

Клиничен психолог и ветеринарни лекари консултираха родители  подходящи ли са домашните любимци при отглеждането на дете.

Заедно със съветите на специалистите в рамките на инициативата "Дацата и домашните любимци", хората дошли в зооцентъра получаваха и брошура, в която са посочени съвети как да се направи информиран избор, когато се осиновява животно. Маргарита Станкова, преподавател в НБУ коментира правилно ли е децата да бъдат отглеждани заедно с домашен любимец:

В зависимост от това, на каква възраст е детето, добре е да знаят, че животното не е играчка, че то е живо, че трябва да се грижат за него. Добре е да се подготви добре детето за това, че то трябва да полага грижа, а не просто да си поиграе с животното и след това да го изхвърли.

Децата се чувстват уверени около животните и това може да им помогне да придобият самочувстве, нови приятели или дори в упражненията за четене.

Консултации по темата ще има на два-три месеца в София на бул. "Черни връх" 25.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44