Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минималните тарифи на такситата в София ще бъдат ясни до края на седмицата

Снимка: БГНЕС

До края на седмицата трябва да станат ясни минималните тарифи на такситата в София, обяви заместник-кметът по транспорта Любомир Христов. В момента въпросът се обсъжда с представители на таксиметровите компании. 

Към настоящия момент не обсъждаме вероятността за увеличаване на пределната цена. Коментира се така наречената минимална, която беше въведена неотдавна с изменение в Закона за автомобилните превози. Сега сме се съсредоточили върху определянето на този долен праг, така че да може, от една страна, да гарантира достатъчна конкурентоспособност в рамките на вече определения марж от горна и долна граница. От друга страна, да може да гарантира в не малка степен и достатъчно ниво на качеството на услугата, каза Христов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44