Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В две трети от сградите в София е пуснато парното отопление

Снимка: архив

До края на деня ще бъде пуснато парното отопление във две трети от сградите в София, съобщи Боян Паунов - началник отдел "Пренос и разпределение на топлинна енергия" в столичната топлофикация. Според него няма забавяне, няма технически и финансови проблеми. Включването на парното отопление е започнало в неделя, защото тогава е бил първият ден, в който е изпълнено условието - три последователни дни температурата да бъде под 12 градуса.

Няма забавяне за пускане на отоплението. Началото на пускане на отоплението е в неделя. То е процес, който трае от 5 до 7 дни. В края на краищата трябва да бъдат пуснати 17 300 абонатни станции. Практически отоплението не се пуска от ТЕЦ-а, а трябва да се отиде на място, до всяка една абонатна станция да се пусне. Важно е да се каже, че понякога нашите екипи срещат следните затруднения: в отделни етажни собствености има по няколко врати преди да се влезе в абонатната станция, сменяват се ключове и т.н, при което се налага допълнително да се търси някой от етажната собственост, за да отключи абонатната станция, да се влезе. Следващият проблем, който възниква пред нашите екипи е, че в определени етажни собствености не са приключили ремонтите и не са запълнени инсталациите - т.е те са напълно източени и тогава нашите колеги няма как да запълнят инсталацията, предвид обстоятелството, че може да бъде наводнен някой имот. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44