Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гореща вода бликна от находището в Ерма река

Снимка: Радостина Чернокова

Гореща минерална вода бликна от находището в златоградското село Ерма река. Това стана след проби за прочистване на сондажните тръби посредством система, наречена еър лифт. Изкараната на повърхността на земята вода е с дебит не по-малко от 20 литра в секунда и температура около 80 градуса по Целзий.

Проектът за сондиране на находището е част от амбициозните планове на Общинската администрация в Златоград за използване на геотермалната вода за отопление на обществени сгради, балнеология и оранжерийно производство.

Проектът за сондаж е на стойност близо 3 милиона лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44