Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Москва провежда операция срещу незаконната имиграция

Снимка: БГНЕС

Полицията в Москва задържа и провери над 15 хиляди чуждестранни граждани от бившите съветски републики в рамките на операция срещу незаконната имиграция. 

По време на акцията, която продължава близо седмица, бяха проверени над 440 обекта - хотели, общежития, промишлени зони, автосервизи и пазари. Полицията провери също така около 200 квартири, избени помещения и тавани, където също откри много нелегални имигранти. Само в центъра на Москва бяха задържани 740 души. При проверката на документите се установи, че стотина от тях са нарушили правилата за влизане и престой в Русия и ще им бъдат наложени административни наказания. 11 души ще бъдат депортирани и близо толкова ще получат забрана да влизат в Русия.

Акцията ще продължи до 2-ри ноември, като полицията ще се стреми да разкрие не само нелегалните имигранти, но и предприемачите, които ги наемат на работа, а също така организираните престъпни групи, занимаващи се с изготвянето на фалшиви документи и трафик на хора.

Същевременно проучване на общественото мнение показа, че 45% от руските граждани се обявяват за незабавното изгонване на всички нелегални имигранти и за лишаването им от правото повторно до влизат в страната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44