Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

700 родители в Добрич се подписаха срещу събиране на пари в училищата

Снимка: БГНЕС

700 родители на ученици от Добрич подкрепиха подписка срещу събирането на пари в училищата. Въпросът повдигна общинският съветник Атанас Атанасов:

Таксите, които се събират по неясни правила, са от порядъка от 25 до 15 лева на дете за цялата учебна година. Някъде се издават документи, квитанции, на които пише, че е за охрана, някъде се казва от класните ръководители, че е за дарение. В момента има инициирана подписка от родители, 700 родители от нашия град са се подписали, че са против събирането на тези средства. Въпросът ми е директно към кмета, да получим разяснение както аз, така и всички колеги от Общинския съвет с каква цел и на какво основание училищата, тоест чрез директорите или чрез другите упълномощени лица, събират тези средства. За мен не е редно, след като имаме тези делегирани бюджети, да не се изискват по този начин средства от родителите.

Кметът на Добрич Детелина Николова пое ангажимент да обобщи събраната информация по въпроса и да даде отговор на всички общински съветници.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44