Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри от болницата в Стара Загора ще дават обяснения за провалени операции

Снимка: БГНЕС

Утре на заседание на клиничния съвет в университетската болница "Професор Стоян Киркович" в Стара Загора операционните сестри от хирургичното отделение и от отделението по детска хирургия трябва да дадат обяснение за провалените от тях днес планови операции, между които и на 7 деца. Това съобщи за "Хоризонт" изпълнителният директор на болницата - проф. Петкана Чакърова.

По думите й, сестрите днес са отказали да влязат в операционните зали и са поискали да им бъде дадено допълнително материално стимулиране. Според професор Чакърова това поведение е неморално и безотговорно, още повече, че тези сестри са с най-високи заплати в своята категория.

Изпълнителният директор подозира, че срещу нея отново е в ход поредната политическа поръчка за дискредитирането й.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44