Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 8 хиляди са подадените в Ловешко молби за помощи за отопление

Снимка: Пламен Генчев

В Ловешка област близо 8 хиляди и 400 души са подали молби за отпускане на целева помощ за отопление. Срокът за това изтича на 31-ви октомври.

Регионалната инспекция "Социално подпомагане" в Ловеч е одобрила над 6700 молби, а на 880 лица и семейства е отказано отпускането на социална помощ за отопление. Най-много молби са подадени в общините Тетевен, Луковит и Ловеч.

За първите девет месеца на годината в Ловешка област са изплатени близо 13,5 милиона лева социални помощи. По закона за семейните помощи за деца са отпуснати над 9,9 милиона лева. От агенцията са изплатили и 2,2 милиона лева месечни добавки за лица с трайни увреждания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44