Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йотингер се надява да бъде постигнато споразумение между Москва и Киев за газовите доставки

Гюнтер Йотингер
Снимка: БГНЕС

В Брюксел, където започна пореден кръг от тристранните газови преговори, се очаква финално споразумение за доставките от Русия за Украйна през тази зима. Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че се надява тези преговори да са последни, и енергийната сигурност на Украйна, както и на Евросъюза, да не бъде изложена на рискове:

Надявам се, че общата ни амбиция е да постигнем временно споразумение и да се договорим за зимен пакет, с който да отговорим на предизвикателствата, свързани със сигурността на газовите доставки, подчерта Йотингер преди началото на разговорите с министрите на енергетиката на Русия и Украйна.

Според него два от най-важните въпроси, които трябва да намерят окончателно решение до края на деня, са свързани с формулата за определяне на гарантирана пазарна цена, както и с подкрепата, от която ще се нуждае Украйна, за да плати за новия внос на руски газ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44