Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК - Ловеч има да събира от длъжници над три милиона лева

ВиК - Ловеч има да събира от длъжници над три милиона лева. Две трети от тези задължения са на физически лица.

Най-големите длъжници към дружеството са болницата и затворът в Ловеч с по над 100 хиляди лева, както и най-големите фирми и предприятия на територията на ловешкото ВиК, които също дължат стотици хиляди за неплатени сметки.

Към някои частни предприятия ВиК е завело и спечелило съдебни дела, а към други фирми предстои да бъде потърсена съдебна отговорност, съобщи изпълнителният директор на дружеството Тихомир Матеев. Той допълни, че задълженията на физическите лица са около 2 милиона лева. Въпреки това ВиК Ловеч е в стабилно финансово състояние . Не се предвижда повишаване на цената на водата. Тихомир Матеев каза още, че е внесъл в прокуратурата сигнал срещу предишния борд на директорите за злоупотреби и нередности, но не уточни точно какви.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44